Prezes Skandia Życie w gronie najlepszych managerów branży finansowej

Warszawa, 1 marca 2013 r.

Skandia Życie TU S.A. otrzymała Certyfikat Użyteczna Strona.
Paweł Ziemba, Prezes Zarządu Skandia Życie TU S.A. został uznany za jednego z najlepszych managerów polskiej branży finansowej w rankingu Gazety Finansowej. Kolegium redakcyjne podjęło decyzję w oparciu o analizę dokonań zawodowych członków zarządów spółek oraz działań na rzecz rozwoju krajowego sektora finansowego.

Prezes„Zarządzanie instytucją finansową to duże wyzwanie. Rynek jest coraz bardziej konkurencyjny i wymagający. W takich warunkach o sukcesie firmy nie decyduje wyłącznie osoba lidera, ale cały zespół. Dlatego Skandia konsekwentnie inwestuje w ludzi, bez których dynamiczny rozwój spółki nie byłby możliwy” – mówi Paweł Ziemba, Prezes Zarządu Skandia Życie TU S.A.

Paweł Ziemba funkcję Prezesa Zarządu Skandia Życie TU S.A. pełni od 1 października 2008 r. Z firmą związany jest od 2003 r., gdy objął stanowisko Dyrektora Sprzedaży. Od 2006 r. pełnił funkcję Członka Zarządu Spółki odpowiedzialnego za sprzedaż i marketing, odgrywając kluczową rolę w budowie Skandii w Polsce.

Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w firmie Electrolux, z którą był związany od 1997 r. jako Dyrektor Sprzedaży i Marketingu, a następnie jako Dyrektor Naczelny Electrolux Wascator. Paweł Ziemba jest absolwentem AWF w Warszawie oraz Electrolux Business College przy Webster's University w Wiedniu..