Paweł Ziemba w gronie „TOP menadżerów” magazynu Home & Market

Paweł Ziemba, Prezes Zarządu Skandia Życie, znalazł się w gronie dziesięciu TOP menadżerów rynku ubezpieczeń wg magazynu „Home & Market”. Ranking powstał w oparciu o ocenę wydarzeń na rynku ubezpieczeniowym w 2014 roku. Osoby wyróżnione wykazały się największą aktywnością oraz zrealizowali postawione przed nimi zadania.

„Home & Market” ogłosiło listę dziesięciu prezesów firm ubezpieczeniowych, którzy, według redakcji magazynu wykazali się największą inicjatywą, aktywnością oraz udało się im sprostać wyzwaniom, które postawił przed nimi mijający rok. W gronie TOP menedżerów znalazł się m.in. Paweł Ziemba, Prezes Zarządu Skandia Życie. Wyróżnienie zostało przyznane za: „(…) wspieranie działaniami prospołecznymi i charytatywnymi wizerunku firmy: promocję aktywnych form spędzania wolnego czasu poprzez sponsorowanie Tour de Pologne (…), cyklu imprez dla amatorów kolarstwa górskiego Skandia Maraton Lang Team oraz towarzyszącej zawodom akcji charytatywnej „Pozytywne Obroty” (…)”.

Paweł Ziemba funkcję prezesa Zarządu Skandia Życie TU S.A. pełni od 1 października 2008 r. Z firmą związany jest od 2003 r., gdy objął stanowisko dyrektora sprzedaży. Od 2006 r. pełnił funkcję członka Zarządu odpowiedzialnego za sprzedaż i marketing, odgrywając kluczową rolę w budowie Skandii w Polsce. Jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie oraz Electrolux Business College przy Webster University w Wiedniu oraz Ashridge Business School w Londynie. Posiada duże doświadczenie w projektowaniu, egzekwowaniu strategii i rozwoju biznesu.