Vienna Life członkiem grupy Vienna Insurance Group

Warszawa, 12 listopada 2013 r.

Old Mutual plc zawarło umowę, w wyniku której Vienna Life TU S.A., spółka wchodząca w skład Old Mutual Wealth, zostanie sprzedana grupie Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG). Decyzja o znalezieniu Vienna Life nowego inwestora wynika ze strategii Old Mutual Wealth koncentrującej się na uproszczeniu jej struktur w Europie.

Zarząd Vienna Life od początku aktywnie wspierał proces poszukiwania nowego inwestora strategicznego. W naszej ocenie włączenie Vienna Life w struktury Vienna Insurance Group, stwarza najlepsze możliwości dalszego rozwoju zarówno dla firmy, jej partnerów biznesowych oraz klientów. VIG jest bowiem grupą z międzynarodowym doświadczeniem, a zarazem z silną pozycją na polskim rynku.

Transakcja pozostaje bez wpływu na działalność operacyjną Vienna Life oraz na umowy zawarte pomiędzy Vienna Life, a jej klientami oraz partnerami biznesowymi. Proces sprzedaży powinien zostać zakończony w ciągu około 6 miesięcy.

Zarząd Vienna Life będzie ściśle współpracować z VIG, aby cała procedura przebiegła sprawnie.

W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt ze Vienna Life pod numerem: 801 888 000 lub e-mailem: viennalife@viennalife.pl.

Kliknij, aby przeczytać całą treść informacji prasowej Old Mutual plc oraz VIG.