Vienna Life przyjazna dzieciom - firma nagrodzona Znakiem Jakości KidZone.

Warszawa, 2 września 2013 r.

Vienna Life została nagrodzona Znakiem Jakości KidZone – certyfikatem przyznawanym firmom oferującym najwyższej klasy produkty i usługi przyjazne dzieciom. Vienna Life jest pierwszym towarzystwem ubezpieczeniowym, które otrzymało to wyjątkowe wyróżnienie.

Misją towarzystwa ubezpieczeniowego Vienna Life jest wsparcie klientów w dążeniu do realizacji indywidualnych celów finansowych, a także wspieranie ich aktywności w różnych dziedzinach życia w myśl hasła „Więcej niż finanse”. Rozwiązania oferowane przez firmę umożliwiają rodzicom m.in. planowanie i zabezpieczenie przyszłości finansowej swoich dzieci. To właśnie takie obszary, jak znajomość potrzeb klientów oraz oferowanie rozwiązań przyjaznych dzieciom stanowiły kryteria oceny firm zgłoszonych do projektu KidZone.

„Vienna Life sukcesywnie rozwija usługi oraz produkty ubezpieczeniowo-inwestycyjne przygotowywane z myślą o zabezpieczeniu przyszłości finansowej dzieci. Prowadzimy również szereg działań ukierunkowanych na edukację finansową rodziców i najmłodszych tak, aby umożliwić naszym obecnym oraz przyszłym klientom podejmowane w pełni świadomych decyzji z zakresu zarządzania finansami osobistymi. Orientacja na rodziny z dziećmi znajduje swój wyraz również w wyposażeniu oddziałów Vienna Life – nowoczesne i przestronne wnętrza zostały zaprojektowane z myślą o wygodzie obsługiwanych klientów. Osoby odwiedzające oddziały Vienna Life z dziećmi mają do dyspozycji m.in. specjalny kącik rodzinny. W ten sposób dorośli mogą swobodnie załatwić sprawy formalne, podczas gdy ich pociechy zajmują się zabawą” – powiedziała Agnieszka Książek, Dyrektor Marketingu, Vienna Life S.A.

Znak Jakości KidZone to certyfikat przyznawany od 2012 r. firmom i instytucjom oferującym rozwiązania przyjazne dzieciom. Projekt jest realizowany pod patronatem honorowym Rzecznika Praw Dziecka i ma na celu uhonorowanie przedsiębiorstw, które poprzez stałe podnoszenie standardów osiągają najwyższą jakość i wysoki poziom bezpieczeństwa swoich produktów i usług oraz wprowadzają nowoczesne rozwiązania pro-dziecięce. Vienna Life TU S.A. jest pierwszym towarzystwem ubezpieczeniowym, które otrzymało to wyjątkowe wyróżnienie.